Golfen in Sri Lanka

Gepubliceerd: 3 jaar geleden (2019-03-18)


Golf in Sri Lanka is geen grote sport, er zijn dan ook maar 6 golfbanen in het hele land! Wij hebben 3 golfbanen bezocht, waarvan 2 gespeeld. 

Victoria Golf is een erg mooie baan met redelijk wat hoogteverschillen. De baan ligt middenin het bos en er zijn een hoop wilde dieren te zien zoals apen, slangen, zwijnen en vogels. Het was een uitdagende baan, met goede en snelle greens. Wij verbleven in een prachtige villa aan de rand van de golfbaan. 

Shangri La Golf is een golfbaan aan de kust en diende voorheen als kokosnoot plantage. Het is onderdeel van een luxe resort, dit was overal te merken (club huur & faciliteiten). Hier heb ik 18 holes gespeeld. Het is te vergelijken met een commerciële baan in bijvoorbeeld Turkije. De charme van Sri Lanka zie je hier niet terug maar desondanks een prachtige baan om te spelen. 

In Colombo hebben wij één van de oudste golfbanen ter wereld bezocht; in 1879 is de baan aangelegd. Daarnaast is het een hele bijzondere golfbaan aangezien er een treinspoor dwars door de baan ligt. Het clubhuis is een bezienswaardigheid op zich, hier hebben wij lekker gegeten en gedronken.

Meer foto's van deze reis vind je op mijn instagram " Rogolf" .


Victoria Golf Kandy (foto)

Gespeeld: Ja

Aantal holes: 9 (2e 9 holes waren in onderhoud)

Score: 8/10


Shangri La Golf Hambantota 

Gespeeld: Ja

Aantal holes: 18

Score: 7/10


Royal Colombo

Gespeeld: nee

Aantal holes: 18

Indruk: 7/10